CurrículumLlicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Máster en Artteràpia. Formada en Dansa, i Art Plàstic. 
L'eix central de la meva trajectòria es la creativitat com a capacitat de tot esser humà. 
L'art, la dansa, com a "llenguatges" que ens permeten viure, comprendre, expressar i transformar el món.  
Formació Academica
 
1985.            Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació: secció filosofia. Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

2000-2003    Master en Artterapia per l’Associació per a l’Expressió i la Comunicació, director Jean Pierre Klein i l'Universitat de Vic. Estudis reconeguts pel Departament per l’Institut Nacional d’Expressió, Comunicació, Artteràpia de París.
Formació Complementaria

1972-1976   Dibuix i pintura a l’Escola Massana.

1985-2014   Formació en Dansa Lliure (Escola Malkovsky), amb Annie Garby, Chris Mulhebach i Marianne Orhant. Dijon, Paris, Barcelona

1983-2014   Formació complementària en Dansa Contemporània, Dansa Creativa i Improvisació, dansa  Africana, Tai-Txi, Plàstica - Teràpia, Hatta Ioga, Teatre, Expressió corporal, Psicologia Gestalt i de Jung.

1985            Formació en Metodologia per a la Formació d’adults Barcelona.

1980-1982   Formacions: Hemisferi dret i Dibuix, Serigrafia Artística i Tècniques d’Acrílics. “Liga de Arte de San Juan”. Puerto Rico.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL . Àmbit formació. Educació. Intervenció social. Arteràpia. Dansa. Expressió


2011-2015    Professora de Llenguatges no Verbals i Comunicació al "Màster en Tutoria i lideratge" . ICE de la Universitat de Barcelona.
 

1998-2015   Professora i coordinadora de Formació en Dansa Lliure i Creativa i de la Formació en Arterapia: Les Arts del Cos com a Camí de Transformació, Centre de Formació i Creació Artística Marabal.

1990-2015   Formació a formadors: Professors, mestres, educadors, actors, professionals de la salut en Pedagogia de l’Expressió, Dansa Lliure, Expressió Plàstica, Expressió Corporal i Arteràpia. Disseny i realització de programes per a institucions privades i públiques com, entre altres: Escola d’Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich. La Casona Formació i Investigació Teatral. Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona. Rosa Sensat. Escola Superior de Música de Catalunya. Associació Catalana de Dansa Lliure i Universitat Popular de Logroño. CEIP del Solsonès, CEP de les Illes Balears (Mallorca, Manacor, Menorca, Eivissa). Creu Roja. Pla de Formació del Hospital de Bellbitge. Departament de Cultura de Andorra.


1985-2015   Cursos i Tallers de: Dansa lliure. Expressió Corporal. Expressió Plàstica.Tècniques relaxació.Arteràpia per adults a l’Associació Marabal. Per a Gent Gran al Casal de Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet. Per a Joves al Centre Cívic l’Elèctric. Per a nens i nenes a l’Escola Pública de Centelles. Escola Pública de Viladecavalls. Cep de Canet de Mar. Coral la Nau de Sant Pol de Mar. Centre Cívic l’Artesà. CEIP Duran i Bas, entre altres. Centres Cívics: Casa Elisalde, Barceloneta, Guinardo, Sant Martí.

2006–2012   Professora d’Expressió Corporal del "Postgrau en Expressió - Comunicació, Llenguatges i Interculturalitat a la pràctica socioeducativa”, de la Universitat de Barcelona i l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich.

1997-2012   Coordinadora, tutora i professora en Cursos per educadors del temps del lleure i en projectes inserció socio - laboral. En les matèries de: Habilitats Socials, Pedagogia, Expressió Plàstica, Corporal, Dansa, dinàmiques de grup. Pel Centre d’Estudis de l’Esplai. Fundació Catalana de l’Esplai.

2006-2011   Tallers d’Arteràpia per a nens i famílies amb tractament oncològic amb la Fundació el Somni dels Nens.

2003-2011   Arterapeuta a Centre Obert Eneida i al Centre obert C.A.P.L.A. (Discapacitats intel·lectuals).

2010-2011   Professora Formació "ARTERÀPIA: Eines de la creativitat en la Resolució de Conflictes". Curs pels educadors de les entitats: Grup Unión, Centre juvenil de Montornes del Vallés. Centre de Pubilla Cases. Amb Fundació la Roda i Associació Marabal.

2008-2010   Conferències i seminaris: “L’Arteràpia i l’acompanyament de la vida en el procés de malaltia”. Pel Màster d’Art Teràpia de la Universitat de Vic i l’Associació per a l’Expressió i la Comunicació de Barcelona. “Dansa i resolució de conflictes” a les Jornades per la Pau a la Universitat Autònoma de Barcelona.

2005-2009  Arterapeuta a Centre Obert Àmbit Prevenció (toxicomanies).

1998            Tècnica pedagògica del “ Taller ocupacional per formar monitores especialitzades en Expressió Plàstica . Projecte de inserció majors de 25 anys ” (1920 hores). Centre d’estudis de l’Esplai.

1990-1997   Mestra d’Expressió Plàstica Escola Arrel de Barcelona.

1990-1994   Professora de Dibuix Artístic i Disseny a BUP i COU. a la Acadèmia Monfer, Barcelona
 

1987-1988   Coordinadora i professora del Curs Ocupacional Formació d’Animadors per a la Tercera edat. INEM

1986-1987   Disseny i realització de la Ludoteca: “No Te’l Miris De Lluny”. Serveis Socials de Gràcia i Centre Cívic L’Artesà.

ESCRITS, GRUPS INVESTIGACIÓ I ASSOCIACIONS
2006-2014   Sòcia fundadora i presidenta de l’Associació Cultural MaraBal.

1995-2014   Sòcia fundadora, presidenta 1996-2002, de l’Associació Catalana de Dansa Lliure.

2007-2009   Membre del grup d’Estudis d’Educació Emocional de la U. B.

1992-1997   Membre del Grup de Plàstica i Pedagogia de Rosa Sensat.

1989-1990   Conferències a Facultat de Belles Arts, Universitat Central de Barcelona: “Art i Hemisferi Dret” “Art i Ensenyament”.

1982-1983   Il·lustració del Manual: “El Huerto Casero. Manual de Agricultura Orgànica en el Trópico.”

ACCIONS I INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES
 

2002-2011   Coordinació coreogràfica del grup de Dansa de Dansa Lliure MaraBal.

2010-2012   Organització : I. Setmana de La Dansa a Poble sec amb la Coordinadora d’Entitats del Poble sec i l’Associació Marabal. Participació amb el Grup de Dansa Lliure Marabal-

2008            Sigues Feliç!, performance emmarcada en les Jornades d’Educació Emocional de la Universitat de Barcelona (UB).

2008           Jo, jo i potser tu, direcció tècnica de l’espectacle de dansa teatre de la Cia. Marabal, estrenat a l'Espai Marabal i a la sala Area de Barcelona.

2006           Mostra de Dansa Lliure: Símbol? Ritus? Tradició? Innovació?. Primavera de les Arts dels Ajuntaments de Sant Pol de Mar, Canet i Arenys de Mar.

2006           Direcció coreogràfica de l’espectacle de dansa teatre Ones a l’asfalt (Cia. Marabal). Cicle Arts al Carrer del Centre Cívic Barceloneta.

1985-2005  Mostres de Dansa Lliure el Dia de la Dansa a Sitges i Barcelona.
 

 2003-2003  Disseny i realització de l’acció plàstica “Camí de mans”, pel Dia Mundial De La Sida.  Plaça de Sant Jaume de Barcelona
 

2002            Acció corporal i plàstica “Contra l’estigma”, per la Creu Roja en la Conferència Internacional de la Sida de Barcelona.

1999           Disseny i realització de la instal·lació: Desgel intervenció, amb Experimentem amb l’Art, a la plaça del Sol de Gràcia, Jornades d’Art organitzades per Triangles d’Art i l’Ajuntament de Gràcia.

1995-1998   Instal·lació: La Torre de Babel, Escola d’Estiu del Departament de Cultura d’Andorra i a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat.

1976-1978   Membre del Grup de Teatre La Plaga. Actuació a Fundació Miro.


Núria Banal Farré
646 079 268Plantar sobre la terra
els peus. Ja no tenir
por. Sentir com puja
la saba, amunt, amunt.

Créixer com un arbre.
A la seva ombra
aixoplugar algú que
també se senti sol, sola
com tu, com jo.

Quan ja res no demanes.
I frueixes callada, escoltant
la remor lleu d’aigües
silents, que transcorren segures
i lentes.

I ja no et torba el brogit
de rius ni torrents.
Sentiràs com et corre la sang
dins les venes
.

De Montserrat Abelló del llibre El blat del temps.
Regal de la Marta desprès de una sessió d'Expressió Corporal